Hoe kies je een sport voor je kind?

Na het behalen van de zwemdiploma’s wordt er vaak nagedacht over het kiezen van een sport. Maar hoe kies je die? Kies je voor een teamsport of een individueel sport? Weet je kind al precies wat hij of zij wil? Ook zijn er afwegingen zoals: Is de sport populair? Zitten er al vriendjes en vriendinnetjes op die sport? Kan ik de sport als ouder combineren met werken in het weekend?

Bij deze overwegingen worden natuurlijk ook de karaktereigenschappen en talenten van het kind meegewogen. Bepaalde karaktereigenschappen kunnen kinderen tegenhouden om te gaan sporten. Toch kan sport er wel aan bij dragen dat bijvoorbeeld een verlegen kind leert om uit zijn schulp te kruipen door spelenderwijs met andere kinderen samen te werken. Een onzeker kind krijgt meer zelfvertrouwen door het sporten als hij of zij een succesbeleving uit de sport kan halen. Ieder kind heeft zijn eigen talent, deze talenten kunnen zeer uiteenlopend zijn en worden tijdens het sporten verder ontwikkeld.

De sportkeuze voor een kind is ook belangrijk om “een leven lang actief” te zijn. Dit wordt steeds belangrijker, kijk maar eens naar de trends van een hoger BMI van de Nederlandse bevolking, dat we steeds ouder worden en de positieve invloed die sport hier op heeft.

Om een weloverwogen keuze te maken luidt ons advies om eens te kijken naar waar een kind zich thuis voelt. Een sport uitproberen is een belangrijke meting waarbij je kijkt of een sport bij je past. Daarnaast is het centraal stellen van je kind enorm belangrijk waarbij je als ouder neutraal bent in het advies en de ontwikkeling.

Een keuze voor de sport die bij je past levert ook plezier op in het sporten en dat is fijn, want sporten is goed voor de algehele ontwikkeling, de fysieke- en sociale vaardigheden van je kind.

De trainers van DTS zouden het geweldig vinden om ook uw kind kennis te laten maken met korfbal. Om de sfeer te kunnen proeven en om te ervaren hoe veelzijdig en dynamisch korfbal is, nodigen wij hem of haar uit om één of meerdere keren mee te komen trainen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, u bent op de maandag- en woensdagavonden welkom. Via de link trainingen kunt u de actuele trainingstijden bekijken.

Kom ook bij ons trainen! Wij verwelkomen u graag op het Immerhorn in de lente/herfst periode: het veld en de kantine liggen achter het S.V. Enkhuizen complex. In de winter korfballen wij in sporthal De Drecht.