Nieuws

High Five 4 Teamwork

High Five 4 Teamwork / Informatieblad

 

  • Wat is korfbal?
  • Voor wie is korfbal?
  • Wat maakt korfbal bijzonder?
  • Nederland en korfbal
  • DTS Enkhuizen
  • Lid worden

 

Hier kun je lezen waarom je welkom bent bij korfbalvereniging DTS en wat DTS jou, naast het korfbal, nog meer kan bieden.

 

Wat is korfbal?

Korfbal is een dynamische en flitsende sport voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 6 jaar. Maar vanaf 3 jaar ben je zelfs al welkom bij onze KorfbalKidz.

 

Je speelt samen in één team met jongens en meisjes. Het is de enige teamsport waarin jongens en meisjes samen een wedstrijd spelen. Dit is vooral heel gezellig, en bovendien goed voor je (sociale) ontwikkeling, vooral als je wat ouder wordt.

Om te kunnen korfballen hoef je niet sterk of lang te zijn. Balvaardigheid en samenspel zijn belangrijk om het spel goed te kunnen spelen. Eén van de eerste dingen die je leert is het goed gooien en vangen van een bal en het schieten op de korf. Het vrijlopen en het verdedigen van je tegenstander zijn eveneens onderdelen van de sport waaraan veel aandacht wordt besteed. Maar ook het samenwerken als team krijgt de nodigde aandacht.

 

Voor wie is korfbal?

Korfbal is voor jong en oud. Het begint met de KorfbalKidz (3-6 jaar), daarna komen de pupillen (7-12 jaar). Na de pupillen komen de aspiranten (13-16 jaar). Als laatste zijn er de junioren (tot 19 jaar) en de senioren (vanaf 19 jaar).

Dus, voor alle ouders die dit lezen, ook voor jou zijn er bij DTS voldoende mogelijkheden om op je eigen niveau te korfballen!

 

Wat maakt korfbal bijzonder

Doordat je in één team samenspeelt met jongens en meisjes, zal je makkelijker kunnen omgaan met andere kinderen. Veel kinderen kruipen uit hun schulp als ze eenmaal op korfbal zitten.

Korfbal is een sport waarbij vrijwel alle spieren in je lichaam noodzakelijk zijn, deze train je tijdens de trainingen, waardoor je fit en sterk wordt. Naast het fysieke gedeelte, leer je ook mentaal sterker te worden. Je oog-hand coördinatie wordt beter, je timing, en je leert tactisch te denken.

“Wie niet sterk is moet slim zijn” is een uitspraak die in het korfbal zeer zeker van toepassing is.

Kortom, korfbal is zeer veelzijdig, waarbij het gehele lichaam in goede conditie wordt gebracht.

 

Nederland en korfbal

Korfbal is een sport die zijn oorsprong vindt in Nederland. Korfbal is de tweede zaalsport en de vierde teamsport van Nederland. Wereldwijd wordt erin maar liefs 50 landen korfbal gespeeld. Als je nog meer informatie over korfbal wil vinden bel ons dan of kijk op www.knkv.nl

De laatste jaren is de sport in ontwikkeling, het wordt steeds sneller, stoerder en leuker om te beoefenen, maar ook om te kijken. Nederland is hierin steevast voorloper op de rest van de wereld.

 

DTS

Dan nu iets over de korfbalclub van Enkhuizen en omstreken, “DTS”.

DTS is een zaterdag vereniging die al meer dan 70 jaar bestaat. In de afgelopen jaren zitten we qua ledenaantal rond de 100 leden, hiervan zijn ongeveer de helft jeugdleden. Het voordeel van een kleine vereniging is dat je niet zomaar een nummer bent. Je bent belangrijk, en dat zal je ook voelen.

In het voor- en najaar korfballen we buiten. Ons sportcomplex bevindt zich in Enkhuizen op het Immerhorn Sportpark (achter de Dindua kantine). Het gezellige clubhuis, en de kleedkamers zijn nog vrij nieuw en voldoen prima aan de wensen die je bij een ambitieuze club mag verwachten. We beschikken over een ruim kunstgrasveld (zonder rubber korrels) waarop alle trainingen en thuiswedstrijden worden gespeeld.

Na de herfstvakantie start de zaalcompetitie, dan trainen en spelen we in de Drecht.

 

In elke leeftijdsgroep streeft DTS ernaar, teams te formeren die in competitieverband uitkomen. Afhankelijk van de groep wordt er 1 of 2 keer per week getraind. De trainingen worden door opgeleide leden, of door leden gegeven die zelf spelen in de hoogste seniorenteams. Alle trainers en coaches werken aan de hand van het Jeugdbeleids-/trainingsplan. Na elk seizoen worden de prestaties van de teams geëvalueerd en worden er nieuwe doelen voor het komende seizoen, per team, bepaald. Bij DTS hebben we oog voor de individuele sporters.

 

Bij DTS draait niet alles alleen om de korfbalprestaties. Lol maken en leuke dingen doen met je team zijn net zo belangrijk, en misschien voor sommigen zelfs wel het belangrijkst. Daarom wordt er van alles naast het korfballen georganiseerd, wat dacht je van: spelavonden, disco’s, feestjes, familiedagen, enz. enz. Onze jeugdcommissie en evenementencommissie probeert ieder jaar een uitgebreid programma neer te zetten. De ervaring leert dat daar altijd veel kinderen en volwassenen (ook ouders) op af komen.

Ook is er elk jaar voor de jeugd een JEUGDKAMP, in het voorjaar met z’n allen op een kampeerboerderij, je beleeft er samen met je teamgenoten de spannendste en wildste avonturen…

 

Lid worden

En nu niet langer getreuzeld, kom een keer kijken of meetrainen! Dit kan gewoon gratis gedurende een x aantal weken, zonder dat je direct lid hoeft te worden. Je speelt dan uiteraard geen competitie.

 

Onze High Five 4 Teamsport/KorfbalKidz evenementen zijn altijd gratis om mee te doen. Kijk op onze website, www.DTSenkhuizen.nl, wanneer deze plaatsvinden (tijdens alle thuiswedstrijden op zaterdagochtend), en kom gewoon eens meedoen.

 

Dan zal je snel merken… Korfbal, is echt wel iets voor mij! Is gewoon supergaaf om te doen, en bovendien maak je er snel vrienden en vriendinnen, bij de leukste club van Enkhuizen en omstreken. Wie wil dat nu niet?

 

Meer informatie: www.DTSenkhuizen.nl

Hier vind je alle info die je nodig hebt, m.b.t. telefoonnummers, contributie, programma, wedstrijdverslagen enz. enz.