Nieuws

Korfbalclinic op OBS de Tweemaster!

Vandaag hebben Butros, Yara, Baudien, Mitchell, Ruben, Tom, Yvonne en Rosalyn een korfbalclinic gegeven aan de kinderen van de Tweemaster. De kinderen waren enorm enthousiast en hebben echt veel doelpunten gescoord.

 

We begonnen met een korte warming up. Iedereen een bal en balgoochelen maar! De kinderen leerde allemaal kleine trucjes met de bal. Daarna deden we een spelletje waarbij iedereen moet stuiteren met de bal. Als je iemand anders zijn bal weet weg te tikken heb je een punt. Er waren kinderen die wel 21 ballen wisten weg te tikken.

Daarna het bekende rondje om de wereld. De bal is je paspoort. Elke korf heeft een naam van een land. De kinderen proberen zo snel mogelijk een rondje om de wereld te maken. Ze krijgen een stempel op hun paspoort als ze weten te scoren.

Lintenroof is voor de meeste kinderen een bekend spel. De landen spelen tegen elkaar. Elke keer als je scoort mag je een lintje pakken. Als de lintjes op zijn mag je ze bij elkaar roven. Wie heeft uiteindelijke de meeste lintjes.

En als laatste natuurlijk het partijtje! De kinderen waren bloed fanatiek! Je speelde drie keer tegen een ander land. Welk land weet de meeste partijtjes te winnen?

Aan het einde zijn de kinderen uitgenodigd om te komen trainen op maandag en woensdag bij ons op het veld.

TRAININGSTIJDEN VELD

19.00 – 20.00  B1                    Rosalyn,                                              Rosalyn/Carla

18.00 – 19.00  C1                    Jack, Jay, Matthijs                               Jack

18.00 – 19.00  D1                    Yvonne, Noa, Jetske                            Carla

18.00 – 19.00  E1                    Yvonne, Noa, Jetske                            Carla

Kom gerust een keertje kijken als je het naar je zin gehad hebt!

Wij vonden het in ieder geval erg leuk en willen alle kinderen bedanken voor hun inzet!

Ook hebben we een bedankje van de kinderen gekregen 🙂

Bedankt: Zoë, Kyra, Jip, Indymay, Marit, Jennifer, Femme, Tara, Reysa, Iris, Thijs, Cédric, Michelle, Noa, Sarah, Romana, Tim, Bright en Stef