Nieuws

Korfbalclinic door wereldkampioen Tim Bakker & jeugd international en oud DTS-er Marjolijn Schenk

Woensdag  1 maart komen Wereldkampioen Tim Bakker &  jeugd international en oud-DTS-er Marjolijn Schenk naar de Drecht om een bijzondere training te geven, speciaal voor de spelers van DTS.

 

Het nieuwe korfballen

Korfbal is aan het veranderen. Sinds een paar jaar spelen de clubs in de korfballeague en het Nederlandse team een spel dat zich kenmerkt door veel meer dynamiek. Aanvallen van alle kanten van de korf en geen vaste personen voor de invulling van de posities. Alle spelers in het vak zoeken voortdurend naar een kans om te scoren. Iedereen is ondersteunend aan elkaar en de bal gaat snel over en weer. De beste kansen ontstaan vlak bij de korf en door de snelheid van het spel is het attractief om naar te kijken.

 

Maar hoe doe je dat, hoe zet je zo’n aanval op? Waar moet je naar toe bewegen als alle spelers rond die korf krioelen? Hoe loop je elkaar niet in de weg? En wat gebeurt er dan met de afvang? Allemaal vragen waarop Tim Bakker en Marjolijn Schenk een antwoord op gaan geven.

 

Durf jij het aan?

Natuurlijk! Als korfballer ga je deze uitgelezen kans zeker niet uit de weg. We starten om 19:00 met de C en de B jeugd. Daarvoor krijgen de jongsten van de D de kans om deze topkorfballers te leren kennen, vragen te stellen en natuurlijk een handtekening te scoren.

Om 19:50 komen de A-junioren en senioren 1 en 2 erbij en wordt er een groepsfoto gemaakt. Dan gaan ook zij er tegen aan en hopen we het geheel om 21:00 af te kunnen sluiten.

 

Waar hebben we dit aan te danken?

Net als jullie allemaal is ook Marjolijn Schenk begonnen met korfballen toen ze een jaar of 6 was, bij DTS in Enkhuizen. Na een paar jaar kon ze het al erg goed en mocht ze zelfs al heel jong meespelen met het 1e van DTS. 3 jaar geleden is Marjolijn door DTS opgegeven voor het talent ontwikkelingsprogramma van de KNKV. Dat jaar startte het RTC Noordwest-Zaanstreek en Marjolijn ging ervoor. Ze liet zich daar zo goed zien dat ze in de selectie Noordwest werd opgenomen en mocht spelen met de beste junioren van Noord Holland tegen alle andere talenten van Nederland. Het RTC traint in Zaandijk bij KZ Hiltex en al snel viel Marjolijn op bij de Technische Commissie van KZ.  Zo kwam Marjolijn in KZ-2 en stond ze zelfs als invaller al na 1 seizoen in de Ziggodome in de finale om de 3e plaats! Dit jaar speelt Marjolijn regelmatig in het 1e van KZ. Haar vaste plek is nog in het 2e, waar ze het heel goed doet. Met elkaar staan ze bovenaan en gaan ze natuurlijk voor het kampioenschap van Nederland in de Reserve League. Maar het meest bijzondere is dat ze nu zelfs in de selectie van Jong Oranje is opgenomen. Een bliksem carrière dus.

 

Dat alles is begonnen bij DTS. Omdat haar korfbalopleiding bij ons gestart is, wil KZ wat terug doen. Daarom komt Marjolijn met de misschien wel allerbeste korfballer van Nederland, Tim Bakker naar Enkhuizen. We zullen Tim even aan jullie voorstellen:

 

Tim Bakker

Tim Bakker werd geboren in Zaandam, op 19 juli 1983 De 2 meter lange korfballer startte als klein jongetje bij KZ maar ook hij stapte over naar een andere club om door te kunnen groeien als korfballer. Bij Blauw Wit kreeg hij de kans om zijn talent uit te bouwen op het hoogste niveau van Nederland. Toen KZ in de korfballeague ging spelen kwam Tim Bakker terug bij zijn oude club waar ze door hard werken en veel trainen al snel de beste van Nederland werden. Intussen was Tim ook speler van Oranje geworden. Met KZ en Oranje heeft hij alle prijzen in het korfbal gewonnen:  Talent van het jaar ’05; EK ’06,’10, ’14; WK ’07; Zaaltitel ’08, ’10, ’12; World Games ’09; Europacup ’09, ’11; World Games ’13; Veldkampioen ’14, Supercup ’14; WK ’15; EK ’16.

 

Na dit jaar stopt Tim Bakker met korfballen op het allerhoogste niveau. Hij is vader geworden en na al die jaren super hard trainen, waarbij hij zich diverse malen terug gevochten heeft na een zware blessure, is het tijd voor andere dingen.

 

Een unieke kans om deze top korfballer zelf te zien in de Drecht. Komt allen! 1 maart 2017, 19:00 – 21:00 Sporthal de Drecht Enkhuizen.

Marjolijn, Alwin en Tim bedankt namens heel DTS!