Nieuws

Pieten Pret

Zaterdag 26 november was er Pieten Pret in sporthal de Drecht georganiseerd door korfbalvereniging DTS. Alle kinderen tussen de 3 en 8 jaar waren welkom! Er was een grote opkomst waar we heel blij mee zijn. Dit evenement gaan we jaarlijks herhalen! Kom je volgend jaar weer?

img_1847

Hoe zag de dag eruit?

De kinderen werden bij de deur ontvangen en doorverwezen naar de zaal. Daar mochten ze in de stoomboot gaan zitten. Er waren heel veel pieten, maar niet in de zaal? De pieten waren verdwaald en liepen nog ergens in Enkhuizen! Door heel mooi en heel hard te zingen konden de pieten misschien horen waar ze heen moesten.

Met de kinderen hebben we verschillende sinterklaas liedjes gezongen! En ja hoor, daar kwamen de pieten! Maar wat nu? Ze zijn onderweg een piet verloren? Alle kinderen mochten mee helpen zoeken. En uiteindelijk zat de piet vast in de kast. We hebben met zijn alle de piet weten te bevrijden!

De gympiet vertelden dat je een pietendiploma kon halen als je alles heel goed deed. Deze piet deed het parcours voor. De kinderen mochten meteen achter hem aan lopen.

img_1846

Nadat alle kinderen verschillende cadeautjes door de schoorsteen hadden gegooid was het tijd voor de diploma uitreiking. Alle kinderen hebben hun pietendiploma gehaald!

Aan het einde was er nog limonade en een kleurplatenwedstrijd voor de kinderen in de kantine. Voor de ouders was er gratis koffie en thee.

img_1855

Wij hebben ons goed vermaakt en ik denk de kinderen ook! We hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien!

De organisatie Pieten Pret