Nieuws

DTS A1 – Roda A1 wedstrijdverslag van Roda

Hoewel DTS de verste uitwedstrijd is die de A1 speelt in de zaalcompetitie zijn er veel supporters mee. Misschien omdat het een spannende pot korfbal zou kunnen worden? DTS is namelijk een concurrent voor de koppositie. Met enige spanning rijden we dan ook naar Enkhuizen. Hopelijk om DTS te verrassen. Een verrassing was er inderdaad: de shirts lagen nog in Westzaan. Helaas was een snel gepleegd telefoontje naar huis te laat, de tweede supportersstroom was al uit Westzaan vertrokken. Gelukkig kond de A1 terugvallen op de inschiet shirts. Die zijn eigenlijk nog wel mooier om in te spelen.
Roda start in de verdediging. DTS legt het tempo gelijk hoog en zit er boven op. Het lijkt er op of hier niet met 2 vingers in de neus gewonnen kan worden. Er is echt korfbal niveau nodig als Roda de punten mee naar huis wil nemen. In de eerste fase van de wedstrijd was Roda daar nog niet toe in staat: een strafworp van DTS is het eerste doelpunt dat valt: 1-0. Het antwoord was er wel van Roda. Koen maakt 1-1 en Ilse met een doorloper 1-2. DTS blijft druk op Roda uitoefenen. Er wordt van Roda zijde 3 pogingen gedaan maar dan is het toch weer een dame van DTS die met een afstandsschot 3-2 maakt. Er moet extra hard gewerkt worden. DTS speelt gestructureerd korfbal en vooral hun dames zijn goed in het maken van de goals. Onze dames geven wel wat tegenwicht en Nynke scoort 3-3. Wederom komt een dame van DTS aan de bal en scoort en ze staan weer op voorsprong: 4-3. Gelukkig weet Quincy de stand weer gelijk te krijgen: 4-4. Dan springt de bank op…..Nynke is gevallen en ligt met tranen op de vloer. De scheidsrechter (en dat kennen we wel anders) legt de wedstrijd even stil om Nynke de gelegenheid te geven de stand van zaken te bepalen. Er verschijnt weer een glimlach op Nynke haar gezicht. Toch wordt er besloten om Yoena haar plaats in te laten nemen. Roda positioneert opnieuw en Remco scoort 4-5 en met een doorloper ook nog de 4-6. Als Jonne van afstand 4-7 scoort krijgen we iets meer lucht. En dan is het wederom een dame van DTS die 5-7 van de stand weet te maken. Dan 6-7 (deze keer wel een heer) en 6-8 van Remco. Net voor de pauze weten we nog even de handjes in de lucht te gooien als Naomi haar doelpunt scoort: 6-9. Dat wordt feest in huize Vos.
De tactiek van Ronald voor de tweede helft was duidelijk: meer doelpunten maken. Na de pauze schiet Jonne 6-10, een doorloper van Remco 6-11. Na de 7-11 maakt Ilse een mooie omdraai doorloper die raak is, maar toch afgekeurd wordt omdat er gefloten is voor een strafworp. Raak schieten dacht Ilse: 7-12. Jonne maakt 7-13. Dan lijkt het er op of DTS al verslagen is. Ze krijgen echter een strafworp mee: 8-13. Remco verhoogt de stand naar 8-14. Dan is Roda kennelijk een beetje vermoeid. Er wordt vaak gefloten voor lopen tegen Roda, Naomi heeft een veterpauze nodig (of is het tijdrekken?) en de doelpunten willen niet meer echt vallen. DTS schiet ook veel mis, maar wel meer raak. De stand loopt verder terug naar 12-14 en dan wordt het billen knijpen bij nog 18 minuten te spelen. DTS scoort uit een vrije bal 13-14 en gelukkig weet Jonne dan weer 13-15 te scoren. Bij een stand van 14-15 komt Lars voor Remco in het veld.
Helaas is de swing van het spel er aan het eind wel een beetje uit. Roda gaat te losjes spelen, verliest te veel de bal. Op de tribune van DTS klink een hoop HOHOHOHO en HEHEHEHE om de scheidsrechter te imponeren. Het lijkt wel of de Kerstman langs komt. De eindstand is 15-15 en daar kun je iets van vinden (of niet). Wellicht een voorbeeld nemen aan het gestructureerde spel van DTS? De koppositie blijft behouden, maar volgende week volgt KZ!!! En dat zou nog wel eens een tandje moeilijker kunnen worden. Verlies zou betekenen dat de koppositie overgegeven wordt aan KZ. Dus houd jullie hoofd koel en werk aan positieve stimulering van elkaar. Er is nog een weekje trainen in het verschiet, dus het moet kunnen.

Supporter Roda op de bank