Korfbal clinic voor OBS De Tweemaster

Korfbal clinic voor OBS De Tweemaster

Donderdag 3 november heeft DTS een korfbal clinic gegeven aan OBS de Tweemaster. De groepen 3 t/m 8 kwamen om de beurt de gymzaal in om kennis te maken met korfbal.

We begonnen met een spelletje dat heet; monkey see, monkey do. Elk kind had een bal en moest de lesgever na doen. De bal ging door je benen, over je hoofd en weer vangen, de lucht in en tegelijkertijd klappen en een rondje draaien. Je kan het zo gek niet bedenken!

Nadat we allemaal lekker warm waren en gevoel hadden voor de bal gingen we een wereldreis maken. Bij alle 6 landen (korfbalpalen) moest je een stempel halen voor je paspoort. Je bal was je paspoort. Je kon een stempel in een land halen door scoren. Wie als eerste zijn paspoort vol had met alle 6 de stempels heeft gewonnen!

De kinderen werden verdeeld in groepen, elk groepje stond bij een land. In de zee lagen schatten die je kon stelen. Elke keer als je bij je eigen land scoorde mocht je een schat stelen uit de zee. Als op zee alle schatten op waren mocht je deze bij andere landen stelen. Welk land aan het einde de meeste schatten heeft geroofd heeft gewonnen!

En als laatste spelen we natuurlijk een partijtje! Probeer door het overgooien van de bal zo dicht mogelijk bij de korf te komen en te scoren! Het team met de meeste doelpunten wint.

En als aller aller laatste kregen de kinderen een kleurplaat mee voor de kleurplaten wedstrijd. Alle kinderen van OBS De Tweemaster hebben een week de tijd om deze zo mooi mogelijk in te kleuren en in te leveren in de DTS BOX, die op school in de gang staat. De mooiste kleurplaat wordt gekozen door Marjolijn Schenk van Jong Oranje.

Marjolijn Schenk die vroeger ook op OBS De Tweemaster heeft gezeten is ook gaan korfballen, toen bleek dat ze talent had is ze bij DTS weg gegaan en hogerop gaan korfballen. Nu zit ze ook bij Jong Oranje! Zij zal de mooiste kleurplaat kiezen en woensdag 9 november de prijs uitreiken!

marjolijn

De lesgevers van DTS vonden het super leuk om te doen! We hebben heel veel enthousiaste en balvaardige kinderen gezien. Ook willen we Groep 3 bedanken voor de mooie voorstelling. We voelde ons zeer vereerd dat we mochten komen kijken!

We hopen dat we de kinderen zo enthousiast gemaakt hebben dat ze een keer mee willen trainen om te kijken of korfbal een leuke sport voor ze is. Zie hieronder de trainingstijden. Er wordt getraind in sporthal De Drecht.

Trainingstijden zaal seizoen:

Maandag
Tijd                      Team
20.30-22.00        1e
20.30-21.30        2e/3e
19.30-20.30        krachttraining A/B/senioren
18.30-19.30        A1/B1
17.30-18.30        C1
17.30-18.30        D1/E1

Woensdag
Tijd                      Team
21.00-22.00        1e /2e
20.00-21.00        Recr/3e
19.00-20.00        A1 / B1
18.00-19.00        C1/D1/E1