DTS 1 start seizoen met overwinning

DTS

DTS 1 start seizoen met overwinning

De start van een nieuw seizoen in de 3e klasse voor de korfballers van DTS. De tegenstander Atlantis uit Mijdrecht was niet helemaal een onbekende, eenmaal eerder werd er tegen tegen deze ploeg uit Mijdrecht gespeeld, DTS trok toen aan het kortste eind.

Om 15:30 uur ging het fluitsignaal en DTS ging op zoek naar een doelpunt het duurde maar liefst 18 minuten toen de bal door de korf rolde. Dit was het begin 5 doelpunten op rij, de verdediging was zeer scherp en zat er bot bovenop maar kon niet voorkomen dat Atlantis vlak voor rust toch nog een punt maakte. De ruststand was in het voordeel van DTS 6-1.

De tweede helft zag er heel anders uit, DTS liet zich duidelijk overrompelen door Atlantis. Atlantis kwam langszij en nam zelfs het stokje over naar een stand van 7-8. Beide ploegen waren ineens aan elkaar gewaagt en gingen gelijk op 10-11. In beide vakken werd gewisseld Sidon Hagen werd in stelling gebracht om meer rust in het verdedigingsvak te brengen en Justin Havik om meer snelheid te brengen in het aanvallende vak. Dit pakte goed uit, Justin bracht de ploeg door een strafworp te benutten wederom op gelijke hoogte 11-11. Met nog een aantal minuten op de klok werd de spanning voelbaar, bij het publiek bij de spelers maar niet bij Sander Middelkoop die koelbloedig 2 maal op rij de bal op grote afstand door de korf mikte. Het eindsignaal ging, de ontlading was groot. De eerste punten in de 3e klasse waren binnen. Eindstand 13-11.

Doelpunten:
Sander Middelkoop 5
Rosalyn Schenk 2
Johnny Keesman 3
Angela Hoeflaak 1
Boukje Groot 1
Justin Havik 1