Wat schreef de tegenstander: De vinken

Wat schreef de tegenstander: De vinken

In de wedstrijd tegen het bezoekende DTS zag ons eerste al vroeg in de wedstrijd twee basisheren afhaken. Eerst werd Jelle tegen de grond gelopen, hij moest in de rust toch worden vervangen. En al in de tiende minuut verdraaide Kelvin zijn knie. Ook hij moest al snel het veld verlaten.

Taaie strijd
He liep allemaal wat stroever deze zaterdag. Weliswaar kon Hans beschikken over zijn vertrouwde basisacht, maar ha het oplopen met het team van de week, de Kangoeroes, onze allerjongste korfbalstertjes, ontspon zich een nogal rommelig duel. Het Enkhuizense DTS was bepaald niet van zins om de huid goedkoop te verkopen.

Nadat Rutger met zijn eerste schot 1-0 had gemaakt, werd al in de eerste minuut Jelle tegen de grond gelopen; hij bleek flink geraakt te zijn aan de schouder en moest in de rust toegeven, dat verder spelen niet mogelijk was. Na de blessurebehandeling was ook het eerste schot van DTS raak. Emese maakte met een doorloopbal 2-1, maar twee vrije ballen voor Enkhuizen leverden evenzoveel doelpunten op: 2-3.

Vervolgens verdraaide Kelvin onfortuinlijk zijn knie. Na twee minuten doorstrompelen moest hij toegeven dat hij niet verder kon spelen. Jerom kwam hem vervangen. We waren wel wat aangeslagen door dit blessureleed. DTS profiteerde. Na de 3-3 van Rutger werd het 3-4; een mooie ‘steal’ van Gideon bracht de stand weer in evenwicht. Simpel liepen de bezoekers uit naar 4-6.
Onze Abn-amroformatie had moeite in het spoor te blijven. Dorien knalde nog wel van afstand 5-6 door het gele plastic, maar DTS kon opnieuw uitlopen: 5-8. Pas vlak voor rust kwamen we weer in het gewenste ritme: Mariska tekende voor 6-8 en Emese tilde de ruststand naar 7-8.

Kevin van Vliet
In de tweede helft kwam Kevin in het veld voor Jelle, een uiterst acceptabel debuut. En ondanks een treffer van DTS nam De Vinken het initiatief echt over. Jerom rondde een fraaie aanval keurig af en zus Annick maakte onderhands 9-9. Scheidsrechter van der Leeden had het niet makkelijk in de nogal rommelige wedstrijd. Veel gedoe werd echter prima door hem in sportieve banen geleid.

Een benutte strafworp (Emese), een afstandstreffer van Dorien en een doorloopbal van Mariska maakten duidelijk dat DTS deze middag uiteindelijk toch weinig te halen had in Vinkeveen.
Een Enkhuizense strafworp gaf DTS nog even lucht, maar de later ingebrachte Eva was al snel succesvol: 13-10. Emese knalde de overwinning veilig, ondanks dat DTS het laatste woord had: eindstand 14-11.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat De Vinken vast op de derde plaats. Over twee weken volgt de plaatselijke derby tegen Atlantis en de zaalcompetitie wordt op 12 maart afgesloten met een thuiswedstrijd tegen het Nieuwegeinse Koveni.

Bron: http://www.de-vinken.nl/het-eerste-geplaagd-door-blessures