DTS staat voor sportplezier

Sportplezier bij DTS

DTS staat voor sportplezier

5 t/m 12 maart is het de nationale week van het sportplezier. Ook DTS doet daar aan mee, want plezier in de sport vinden wij heel belangrijk. Daarom organiseren we in de week van 5 t/m 12 maart verschillende activiteiten om het plezier te vergroten van deze mooi sport.

Kangoeroeklup
Op zaterdagochtend 5 maart van 10:00 tot 11:00 uur maakt de kleinste jeugd van Enkhuizen en omstreken kennis met korfbal. We organiseren die dag een Kangoeroeklup. Op de Kangoeroeklup zullen veel activiteiten en spelletjes met de kinderen gedaan worden. De kangoeroeklup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. De spelletjes die gedaan worden hebben wel een knipoog naar echt korfbal, maar plezier staat voorop.

De kangoeroeklup is speciaal voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De kinderen leren om op een leuke manier te bewegen, samen te werken en natuurlijk lol te hebben. De naam Kangoeroeklup is door de KNKV bedacht en is symbolisch gezien de buidel – een veilige en warme plaats – voor de jongste jeugd!

Vriendjes en vriendinnetjestoernooi
Op woensdagavond 9 maart hebben we een vriendjes en vriendinnetjestoernooi. Alle leden nemen minimaal 1 persoon mee naar hun training, dat mag de buurjongen of buurmeisje zijn of een vriend of vriendinnetje, maar ook je oma of tante, of iemand uit je klas. Alles is goed. Er wordt op deze dag een toernooi gespeeld op 3 velden.

Playbackshow
Om de week spectaculair af te sluiten, einden we de week van het sportplezier met een playbackshow voor jong en oud. Dit heeft dan wel niets met korfbal te maken, maar dat hoeft ook niet altijd. Bij DTS organiseren we verschillende activiteiten die niets met korfballen te maken hebben, maar waarbij plezier en gezelligheid erg belangrijke onderwerpen zijn. Zo hebben we ook ieder jaar een kienavond, verschillende spelletjesavonden en doen we ieder jaar mee met de nieuwjaarsduik van Enkhuizen.