DTS pakt belangrijke punten in de strijd om handhaving

dts zaal wedstrijd

DTS pakt belangrijke punten in de strijd om handhaving

Zaterdag 30 januari speelde DTS in Nieuwegein tegen Koveni. De beide ploegen stonden voor dit treffen met een gelijk aantal punten op de 6e en 7e plaats op de ranglijst. Het was dus een belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving in de derde klasse.

DTS begon niet geheel scherp aan de wedstrijd waardoor het snel tegen een achterstand aan keek, 2-1. Gelukkig pakte de ploeg het snel op en waar het de vorige wedstrijden wel eens haperde in de afronding van kansen lukte dat op dit moment een stuk beter waardoor DTS kon uitlopen naar een 2-5 voorsprong. Halverwege de eerste helft verviel DTS weer in het oude patroon, het bal tempo lag te laag en er werd niet voor de juiste kansen gekozen. De aanval van DTS kon weer moeilijk tot scoren komen waardoor er druk ontstond op de verdediging en Koveni kon terug komen tot 5-5. Gelukkig wist DTS dit snel te verbeteren waardoor zij voor rust een klein gaatje konden slaan en met een voorsprong van 6-8 de rust in gingen.
Na rust verviel DTS weer een korte tijd in het moeizame aanvallen, het duurde erg lang voor er gescoord werd. Pas na 10 minuten viel het eerste doelpunt in de tweede helft. Daarna wist de verdediging van DTS de druk op de tegenstanders te zetten waardoor de tegenstanders geïrriteerd raakten en tegen de scheidsrechter te keer gingen. DTS hield het hoofd koel en bleef kansen creëren. Waar het eerder deze wedstrijd, en eerdere wedstrijden wel eens schortte in de afronding werden nu de juiste kansen gekozen en werd er gescoord. Junioor Mitchell Mantel kreeg na zijn debuut 2 weken geleden ook nog wat speeltijd. DTS kon de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en won met een verdiende 8-15 waardoor het op de 6e plaats in de rangschikking is beland

De komende weken speelt DTS tegen achtereenvolgens de Corvers (4e plaats met 4 punten meer dan DTS) en Fluks (8e plaats en 5 punten minder dan DTS). Wanneer DTS het goede spel van deze wedstrijd voortzet zal het tegen beide ploegen punten kunnen pakken en is het mogelijk om in de middenmoot te eindigen. Dit zou een hele mooie eindstand zijn voor de promovendus uit Enkhuizen.

Doelpunten DTS:
Johnny Keesman 4
Ziko Mantel 3
Lynn Scholten 3
Sander Middelkoop 2
Rosalyn Schenk 2
Dirk Johan van Dijk 1