Marjolijn maakt debuut in KZ 1

Marjolijn maakt debuut in KZ 1

Marjolijn maakte dit seizoen de overstap van onze club naar KZ. Gister maakte ze haar debuut. Toevallig waren verschillende leden van DTS haar die dag al aan het aanmoedigen bij haar eigen wedstrijd. Onderstaand verslag is geschreven door Peter Kreijver van KoogZaandijk.nl.

Sinds dit jaar is er een tweede Noord-Hollandse derby in de Korbal League. Terwijl de ontmoetingen tussen KZ/Hiltex en Blauw-Wit bijna altijd spanning en sensatie opleveren, was het zondagmiddag in de ontmoeting tussen de Koogers en AW/DTV al snel bekeken. De clichés van de sportverslaggeving over sinterklaastijd en cadeautjes die uitgepakt werden, konden al snel worden vergeten. De thuisploeg boekte een eenvoudige zege op de tweede club uit de hoofdstad: 34-24.

Eigenlijk was na tien minuten al duidelijk dat er niks te halen viel voor de Amsterdamse promovendus. Koog Zaandijk startte flitsend en nam een 7-0 voorsprong. Tegen een KZ dat bij de les is, zoals dus bleek, valt er niet veel te halen als je AW/DTV bent. En dus werd de wedstrijd voor KZ/Hiltex een ‘training in focus houden’ (dixit Marjolijn Kroon) en Allen Weerbaar richtte zich in de woorden van Ilona van den Berg op het neerzetten van goede aanvallen, zonder zich nog al te zeer iets van de stand aan te trekken. Voor het kijkspel was het jammer. De Sprong, waar KZ dit seizoen voor het laatst in zal spelen, zat bomvol.

Oneerbiedig gezegd was het ook een kat-en-muisspel. Als KZ even wat gas terugnam of wat knoeide, kwamen de bezoekers dichterbij. Gaf KZ gas, dan liep het verschil weer snel op. Van den Berg zelf had het moeilijk met de verdediging door Kroon en kwam niet verder dan een velddoelpunt. In de laatste minuten voor rust liep KZ vrij eenvoudig uit naar 20-11, na 15-11.

Tim Bakker was toen al naar de kant en hij kwam ook niet meer terug in het veld. Hij zag dat het goed was. André Kuipers kwam in het veld. Die verbeterde naarmate de wedstrijd vorderde en maakte ook nog de mooiste, de 29-17 toen hij in de lucht hangend ving en de bal direct door de korf gooide. De sterkste speler aan Koogse kant was hij niet, want Rick Voorneveld liet zijn team zien wat dat is, scherp blijven tegen een tegenstander waarvan je op voorhand al lang had bedacht dat je die ging verslaan. ‘Dat is ook Ricks kracht. AW/DTV heeft maar een paar schutters en die hebben we goed bespeeld. Ze komen in dit soort duels tekort,’ aldus Kroon.

Dat was ook al de conclusie van Ilona van den Berg geweest. ‘We hadden niks te verliezen denk je van tevoren. Maar vandaag hadden we weinig rebound en we schoten ook niet goed.’

In de slotfase was er ook nog het debuut van Marjolijn Schenk (vorig jaar nog in de derde klasse bij DTS). Het slotakkoord was voor Stijn van der Vegt, die weer helemaal terug is. Hij zorgde dat het verschil in kwaliteit toch ook uitgedrukt werd in de score. Voor echte spielerei was geen ruimte. KZ hield het vooral zakelijk.

Scores: KZ: Rick Voorneveld 7, Jordi Pasma 6, Stijn van der Vegt 5, Marjolijn Kroon 4, André Kuipers 4, Naomi Zuidweg 3, Tim Bakker 3, Rosemarie Roozenbeek 1, Esther Cordus 1.
AW/DTV: Steffen Pang 8, Jim Snel 5, Maarten van Brenk 3, Stijn Hoekstra 3, Ilona van den Berg 2, Joy de Groot 1, Lies Ockeloen 1, Maartje van Rossem 1.

Bron: KoogZaandijk.nl