DTS wint West-Friese derby

Sporting Andijk - DTS Enkhuizen

DTS wint West-Friese derby

Wie vooraf een toto formulier voor de wedstrijd Sporting Andijk tegen DTS zou moeten invullen, zou negen van de tien keer een tweetje op het formulier noteren en zo een overwinning voor de bezoekers voorspellen. Die uitslag klopt ook deze zaterdag weer. Het Enkhuizense DTS wint de West-Friese korfbalderby met 10-18, maar de thuisclub laat vooral n de eerste helft zien dat een nederlaag niet meer vanzelfsprekend hoeft te zijn.

Na afloop baalt Sporting Andijk coach Chantal Hulstede dan ook zichtbaar. Ze heeft haar ploeg een goede eerste helft zien spelen, maar het in de tweede helft volledige weg zien geven.

Nadat de teams met een 8-8 stand naar de kleedkamers zijn gegaan, scoort Sporting Andijk na de pauze als eerste een doelpunt. Dan breekt een periode van twintig minuten aan waarin de thuisclub droog staat. DTS schakelt dan juist een tandje bij en overrompelt Sporting Andijk. De bezoekers spelen verzorgder dan in de eerste helft en maken de kansen die zijn krijgen nu wel af. Ze lopen binnen de kortste keren uit naar een ruimte voorsprong. Sprting Andijk moet het antwoord schuldig blijven. “We scoren gewoon niet meer in de tweede helft en zij kunnen iedere keer op precies dezelfde manier doelpunten maken”, moppert Hulstede.

Ze is nu voor het derde jaar coach bij de club. Drie jaar waarin zij probeert een nieuwe ploeg te bouwen. Dat gaat met vallen en opstaan, merkt ze nu. De afgelopen seizoenen grossiert de ploeg in nederlagen. In de eerste helft tegen DTS laat Sporting Andijk echter zien dat het een team met potentie is. Het speelt nog wat te gehaast en verprutst een paar makkelijke ballen, maar geit is wel dat er ontwikkeling in zit. Hulstede ziet dat ook. “We moeten nu alleen nog wat slimmer worden. De slimigheden en ervaring van DTS die hebben we nog niet.”.

Aan de andere kant van het veld staat een nieuwe coach. Na het vertrek van Ruben van Halderen is het Qruun Lelij om de ploeg zo snel mogelijk te te brengen naar de derde klasse. En hoewel het vertrek van Marjolijn Schenk zich doet voelen, verwacht Lelij wel dat hij dat dit seizoen kan bewerkstelligen. Al zag hij ook dat het in de eerste helft niet van een leien dakje ging.

“We gingen in hun tempo mee. Daardoor speelde we veel te gehaast en slordig. Dat ging in de tweede helft een stuk beter”, zegt de van Furore overgekomen coach. Hij wil zijn ploeg wat vrijer laten spelen in vergelijking met zijn voorganger, zo vertelt hij. “Daar moeten de spelers nog aan wennen. Zo iets kost tijd”.

Hij gaat zich nu met zijn ploeg richten op de zaalcompetitie. Handhaving in de derde klasse is daarin de doelstelling. Lelij sluit af met een compliment naar de tegenstander. “Als zij op deze weg doorgaan met deze coach, zie ik ze nog echt veel beter worden”. Dus wellicht is het binnenkort geen zekerheidje meer dat de korfballers van DTS altijd maar van Sporting Andijk winnen.

bron: NHD.nl