Nieuws

Wat schreef de tegenstander? DSO – DTS

Afgelopen zaterdag mocht DSO 1 thuis aantreden tegen de directe concurrent in de degradatiestrijd, DTS uit Enkhuizen. Eerder dit seizoen wist DSO in Enkhuizen met 14-15 te winnen. Die wedstrijd was DSO de betere en wist meerdere malen een gat te slaan, maar was het DTS die toch steeds weer wist aan te haken. Zou het dit keer weer zo lopen of zou de wedstrijd een ander beeld krijgen, een wedstrijd die uiterst belangrijk is voor beide ploegen.

Zoals het de laatste wedstrijden al het geval was stond er ook dit keer weer een stram windje over het veld. DSO koos ervoor om eerst met tegenwind te spelen zodat de tweede helft ‘makkelijker spelen’ zou zijn. Na het startsignaal van de scheidsrechter duurde het even voor het eerste doelpunt viel. Kansen waren er vooral meer voor DSO maar ze werden nog niet afgerond. Het eerste verdedigingsvak hield het echter goed dicht en veroverde vrij snel de bal zodat het aanvalsvak weer verder kon. Na iets langer dan 5 minuten werd de korf dan toch gevonden. Na 3 maanden afwezigheid wist Jasmijn haar rentree op te luisteren met het eerste doelpunt na een goede doorbraak uit de ruimte, 1-0. DTS liet zich nog niets wijsmaken en wist snel aan te haken naar 1-1. Het beeld gaf duidelijk weer dat DSO de betere was, maar er moeite mee had om dat uit te drukken in de score. Mondjes matig kroop de wedstrijd hier door vooruit en stond er bij rust een score van 4-2 op het bord.

Het gaatje was geslagen, maar er was nog een hele helft te spelen. Het spel moest beter, voornamelijk sneller de bal rond laten gaan en op tijd aanbieden zodat het spel versneld en de tegenstander weinig tijd heeft om te kijken. Het beeld veranderde in de tweede helft echter maar weinig. DSO hield het initiatief maar DTS bleef aanhaken. De stand werd zelfs nog gelijk op 6-6. Een kleine aanzet bij DTS ging hier aan vooraf en de wedstrijd lag weer open. Gelukkig was het DSO die hierna het scoren weer oppakte. Nadat DTS bij een stand van 9-8 nog weer even langszij trachtte te komen, zette DSO aan en werd het verzet van DTS definitief afgeslagen. Ineens ging het scoren makkelijk af en wist DSO de score op te trekken naar 12-8.

Winst in een uiterst belangrijke wedstrijd! DSO heeft met deze wedstrijd een gat van 4 punten geslagen met de degradatiezone, waarin DTS nu verkeerd. Het was geen mooie wedstrijd, maar er werd vooral strijd geleverd en op het scherpst van de snede gespeeld. En het was de uiteindelijke wil van DSO om die wedstrijd te pakken wat de doorslag gaf. Nu zaak om die absolute wil om te winnen vast te houden in de resterende 3 wedstrijden, waarvan er tegen 2 ploegen toch zeker wat mogelijk is. Eerst SDO uit Hillegom en daarna Huizen uit…jawel…Huizen.

Tot dan!

Bron: http://www.dso-alkmaar.nl/dso-boekt-zeer-belangrijke-zege/