Nieuws

Verlies tegen DSO

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor DTS. Wilde DTS aansluiting houden in de 3e klasse dan diende er punten gepakt te worden tegen het altijd lastige DSO uit Alkmaar.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd, verdedigend werden er weinig fouten gemaakt waardoor beide ploegen moeilijk tot score kwamen. Het duurde daarom ook een tijdje voordat de eerste bal door de korf rolde, deze eer was voor DSO. De eerste aanval van DTS had het zichtbaar moeilijk, het was heel duidelijk dat de opdracht was bepaalde spelers hoe dan ook volledig lam te leggen. Toch bleek DTS creatief genoeg om mee te scoren alhoewel de ruststand wel in het nadeel was 4-2.

De tweede helft moest beter, er moest zuiniger met de kansen worden omgegaan en dan vooral de kansen afmaken was het advies. DTS zat DSO op de hielen en kwam op gelijke hoogte middels een afstandschot 6-6. Nu was het zaak om het koppie erbij te houden en slim te spelen. Alleen DSO was scherper op de korf en wederom had DTS het nakijken. DTS kon bijblijven maar kon geen gaatje maken wat in het voordeel van DTS kwam. Met nog 10 minuten op de klok, ging DTS gehaaster spelen en werden er op cruciale momenten onnodige fouten gemaakt waar DSO dankbaar van profiteerde. En liepen zo weg naar een 12-8 overwinning.

Doelpunten:
Marjolijn Schenk 4
Angela Hoeflaak 1
Dirk Johan van Dijk 1
Ziko Mantel 1
Rosalyn Schenk 1