DTS 1 verliest van Huizen

DTS 1 verliest van Huizen

Zaterdag speelde DTS haar uitwedstrijd tegen Huizen. De nummer 4 van de ranglijst, in de thuishaven werd er gelijk gespeeld dus er lagen mogelijkheden om punten te pakken.

Maar DTS begon de wedstrijd niet scherp. Daar waar Huizen gretig was naar en op de bal, was DTS vooral zoekende naar de juiste manier van aanvallen. Er stond een beste wind over het veld dus het was zaak om vooral aan de linkerkant van de korf te blijven. DTS liet zich een beetje overbluffen door Huizen en stond binnen korte tijd tegen een 0-4 achterstand aan te kijken.

DTS had maar liefst 12 minuten nodig om haar eerste doelpunt te verzilveren. En het was niet zo dat er geen kansen waren, die waren er in overvloed. Juist doordat Huizen zo gretig was, kreeg DTS veel kansen op de doorloopbal en daar zat het venijn die leken wel niet te mogen vallen. De korfballers uit Enkhuizen gingen de rust in met een achterstand van 2-6.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. De korfballers uit Enkhuizen bleven de gehele wedstrijd tegen een achterstand van 4 punten aankijken. Wat bij DTS niet lukte, lukte bij Huizen wel en zo liep Huizen de tweede helft uit naar een 6-13 overwinning. DTS speelde zeker niet slecht, maar had last van een gebrek aan scorend vermogen.

Doelpunten:
Marjolijn Schenk 2
Ziko Mantel 2
Boukje Groot 1
Johnny Keesman 1