Wat schreef de tegenstander?

Verslag SDO
dts1-sdo1

Wat schreef de tegenstander? Verslag SDO

Afgelopen zaterdag speelde SDO zijn eerste wedstrijd sinds de hervatting van de veldcompetitie. Tegen DTS uit Enkhuizen kwam SDO in de eerste helft op 5 doelpunten voor, toch werd er maar nipt gewonnen met 11-12.

Nadat de zaalperiode voor de Hillegomse korfballers met een 5e plaats was afgerond, mocht SDO afgelopen zaterdag in West-Friesland aantreden tegen DTS uit Enkhuizen. Voor beide ploegen waren er geen geheimen van elkaar, afgelopen jaren zijn de ploegen elkaar regelmatig tegen gekomen. In de heenronde was de overwinning voor DTS, SDO moest om afstand te nemen van de onderste plaatsen een overwinning boeken.

In de basisopstelling moest trainer John van Duuren een wijziging doorvoeren Jaimy Juffermans moest met een blessure aan de kant blijven, zij werd vervangen door Alice Weijers. Ondanks dat DTS in eerste aanval voor een strafworp mocht aanleggen, was het eerste doelpunt van de wedstrijd toch voor de Hillegommers. SDO begon zeer goed aan de wedstrijd, er werd een hoog niveau gehaald en DTS had niets in te brengen. Door doelpunten van Rianne Zwaan, Youri Besse en Luuk Zwaan kon er een ruime voorsprong van 2-7 genomen worden. Maar een kwartier voor rust kwam DTS beter in het spel en kreeg SDO meer moeite om het gat van de korf te vinden. Bij rust was de voorsprong nog maar 3 met een stand van 5-8 gingen beide ploegen aan de thee.

Na rust was het voor SDO zaak om het niveau van de eerste 20 minuten te halen en de wedstrijd te beslissen. Alleen de ploeg uit Enkhuizen wilde hier nog niet aan meewerken. SDO bleef een de voorsprong houden alleen kon het niet uitlopen. Met nog 10 minuten te gaan bracht van Duuren Mick Juffermans in de ploeg, die met zijn eerste schot de wedstrijd op het slot leek te gooien, 8-12. DTS zette tegen het einde van de wedstrijd toch nog aan en kwam terug tot 11-12.
Volgende week treedt SDO aan op eigen veld tegen De Vinken, en op het eigen gras blijkt het voor tegenstanders wel eens lastig om hier de punten mee te nemen. De Hillegommers zullen er alles aan doen om de punten thuis te houden zodat er verder omhoog gekeken kan worden op de ranglijst.

Doelpunten: Luuk Zwaan 4, Youri Besse 3, Rianne Zwaan-Van de Oever 2, Yvette Weijers 1, Alice Weijers 1 en Mick Juffermans 1.

Bron: http://www.sdokorfbal.nl/node/847