DTS wint ook laatste wedstrijd

DTS wint ook laatste zaalwedstrijd

Afgelopen zaterdag speelde DTS haar laatste zaalwedstrijd tegen HBC uit Heemskerk er stond niets meer op het spel na het behaalde kampioenschap maar de drive om de competitie winnend af te sluiten was er natuurlijk wel.

HBC opende vrij snel de score na het eerste fluitsignaal. DTS had direct haar antwoord klaar en scoorde er maar liefst 6 op rij, alles leek te lukken. DTS speelde fanatiek, HBC vond dat lastig vervelend en belachelijk want DTS was al kampioen tenslotte. HBC kon moeizaam door de verdediging heen breken. Er werd steeds harder gespeeld en de sfeer werd grimmig. Middels 2 strafworpen aan de kant van HBC gingen de ploegen de rust in met een stand van 3-8 in het voordeel van DTS.

De tweede helft stonden beide ploegen op scherp, het harde spel bleef voortduren. DTS bleef de kansen afmaken en liep verder uit naar een stand van 4-12. DTS liet te teugels wat los waardoor HBC meer ruimte kreeg voor het afstandschot en scoorde daaruit maar liefst 5x op rij. Zo kwamen ze nog aardig dichtbij maar DTS bleef rustig korfballen en wist dat het gat wat geslagen was voldoende was voor de overwinning op HBC. Verdiend Kampioen met een gat van 7 punten op de nummer 2.

Doelpunten:
Ziko Mantel 3
Johnny Keesman 3
Marjolijn Schenk 2
Boukje Groot 2
Dirk Johan 2
Lynn Scholten 1