Kampioenenparade bij korfbalvereniging DTS

Kampioenenparade bij korfbalvereniging DTS

Zaterdag 14 februari zijn maar liefst vijf teams kampioen geworden bij korfbalvereniging DTS. Naast het vlaggenschip, wisten zowel de F1, de D2, de D1 en de junioren (A1) hun wedstrijden te winnen waardoor er een historische dag plaatsvond. Nooit eerder werden bij de kleine korfbalvereniging – die ruim honderd leden telt – zoveel teams op dezelfde dag kampioen.

Rond het spannende duel van DTS 1 tegen Oosterkwartier uit Haarlem, vond er een kampioenenparade van de jeugdteams plaats. De jongste korfballers van de F1 mochten voor de wedstrijd mee oplopen met de spelers van DTS 1. Tijdens de rust werden de spelertjes van de drie jongste teams gehuldigd door burgemeester Jan Baas van Enkhuizen en DTS-voorzitter Kees van Dijk. De trotse kinderen werd een medaille omgehangen waarna zij samen met hun ouders bij het kampioensduel van de hoofdmacht bleven kijken.

Wat volgde was een spannend sluitstuk. DTS 1 liet met vlagen goed korfbal zien maar duidelijk was dat de spelers met spanning te kampen hadden. Onder aanmoediging van ongeveer 150 man publiek moest de thuisploeg een gat van vier punten voorsprong zien te verdedigen. De ploeg uit Haarlem wist het gat te verkleinen naar een punt waardoor het in de slotminuten nog bloedstollend spannend werd. De Enkhuizers herpakten zich en hielden in de laatste minuten het hoofd koel, waardoor zij de wedstrijd wonnen met 13-12 en daarmee het kampioenschap in de vierde klasse veiligstelden.