DTS wint nipt van de Tovers

DTS wint nipt van de Tovers

Afgelopen zaterdag speelde DTS uit in Zeist tegen de Tovers. Wilde DTS haar koppositie behouden was het belangrijk om 2 punten te pakken. Thuis werd de wedstrijd redelijk makkelijk gewonnen maar de Tovers waren duidelijk aan een opmars begonnen en stonden inmiddels 2de op de ranglijst.
De spelers van DTS waren allen toch wat gespannen voor de wedstrijd wat als sneeuw voor de zon verdween bij het eerste fluitsignaal. De Tovers gingen voortvarend van start en scoorde binnen 2 minuten middels een afstandschot. DTS trok de stand vrij direct gelijk. Maar weer was het de ploeg uit Zeist die het voortouw nam en sloeg een klein gaatje. DTS bleef rustig doorspelen op zoek naar een goede kans en kwam weer op gelijke hoogte.
Beide ploegen leken aan elkaar gewaagt, toch was het de DTS die de hele wedstrijd iets achter de feiten aan bleef lopen, continue gaten aan het dichten. De rust bleef hangen in het voordeel van de Tovers op 7-5. In de rust werd DTS verder op scherp gezet. Na 11 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft kwam DTS voor het eerst een punt voor te staan door een mooi afstandschot 8-9. De Tovers hadden direct hun antwoord klaar en maakte er 2 op rij. Beide ploegen gaven weinig weg en wilde allebei graag winnen. Er werd om en om gescoord. Met nog 2,5 minuut te spelen stond DTS op voorsprong 11-12. De Tovers kregen een strafworp mee welke werd verzilverd 12-12. De secondes tikten af, de bal bleef lang in het aanvalsvak van DTS en daar kwam de kans. De heren van de Tovers waren volledig gefocust op de afvang waardoor Dirk Johan van Dijk op een ideale afstand vrij kwam en koelbloedig de bal door de korf mikte. Het fluitsignaal ging, het gejuich begon de verdiende punten waren binnen de eindstand 12-13.
Doelpunten:
Lynn Scholten 3
Dirk Johan 3
Angela Hoeflaak 2
Boukje Groot 2
Jim Keesman 1
Ziko Mantel 1
Marjolijn Schenk 1